De grote Emmaus Regenboog Jaarmarkt is dit jaar op:

 

zaterdag 15 september 2018 van 12 tot 16 uur

 

Locatie: hoek Bowlespark / Herenstraat, Wageningen

We hopen op mooi weer en een drukbezochte jaarmarkt.

De Interculturele Werkgroep Wageningen probeert een mooi programma samen te stellen met optredens uit alle windstreken.

De drankjes en hapjes van eetbar & catering Vreemde Streken zullen weer van de partij zijn.

De opbrengst van de markt zal dit jaar worden verdeeld over 3 projecten, tevens wordt de solidariteitskas van Emmaus Internationaal aangevuld met de omzet van een zaterdagse verkoop.

 • Stichting Talking Hands, Den Haag/Wageningen
  Betreft: aankoop grond voor dovenschool in Oeganda. Door o.a. het gebruik van goedkope malaria medicijnen, die regelmatig doofheid veroorzaken, kampt Oeganda met relatief veel dove kinderen. Voor een bedrag van ongeveer € 10.000,- wil de stichting ½ ha. land aanschaffen om daar een nieuwe school op te bouwen. Het oude schooltje wordt gehuurd en de huren blijven stijgen. Op het terrein zal tevens een overnachtingshuis gebouwd worden. Verder hoopt men een tuin te kunnen beginnen waardoor de kosten verder gedrukt kunnen worden. Grotere fondsen hebben laten weten dat ze geïnteresseerd zijn zodra de grond is verworven.
  www.talking–hands.nl
 • Stichting Samay, Den Haag
  Betreft: Aanplanten van fruit- en andere bomen bij de inheemse bevolking in Bolivia. Het aanleggen van waterreservoirs en educatie over het belang van goed grondbeheer zijn ook onderdeel van dit project. De stichting heeft in de loop van de jaren al veel ervaring opgedaan. Op naar schatting zo’n 100 plekken zijn ‘micro-oases’ ontstaan. Omdat de resultaten goed zijn raken steeds meer boeren geïnteresseerd.
  www.stichtingsamay.nl
 • Stichting Rural Women Foundation, Arnhem
  Betreft: Het realiseren van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen bij het Ebenator Health & Maternity Centre, in Orsu, Nigeria. Kosten ca. € 60.000 Indien de stichting € 40.000 weet op te halen zal Wilde Ganzen € 20.000 bijdragen. De stichting heeft al de nodige ervaring met soortgelijke projecten opgedaan.
  www.stichtingrwf.nl

 

Alvast tot de 15e september!