Jaarmarkt 2020

Klein spul aangeboden

De Emmaus Regenboog Jaarmarkt wordt dit jaar gehouden op:

zaterdag 19 september 2020 van 12 tot 16 uur

Locatie: hoek Bowlespark / Herenstraat, Wageningen

De mooiste, leukste en beste spullen van het afgelopen jaar samengebracht op 1 lokatie: de Emmaus Jaarmarkt. Dit jaar in een uitgeklede versie met 11 kramen met achtereenvolgens boeken, kunst & klokken, curiosa, speelgoed, sieraden, schoenen en heel veel kleding en accessoires. Afwezig zijn fotografie & kijkers en de euro-kledingkraam. Binnen aan de Herenstraat 9 zijn de kleine meubelen en het antiek alsmede de elpees te vinden. Beide winkels zijn open van 12 tot 4 uur.  

Zowel de inwendige mens als de geestelijke verrijking zijn achterwege gelaten. Er is dus geen hapjes en drankjeskraam en het straatfestival schittert door afwezigheid.

Het terrein van de kramen is met hekken afgezet. Er is een ingang en een uitgang. De toegang tot het terrein is beperkt tot een maximum aantal personen. Hetzelfde geldt voor de winkels, er kan een wachttijd ontstaan. Ten allen tijde dient 1,5 meter afstand te worden gehouden. Bij de kramen is het handig om met gepast contant geld te betalen.

De opbrengst van de verkoop op de jaarmarkt en van de beide winkels op deze dag wordt geheel geschonken aan projecten. Hiervoor zijn de projectaanvragen van het afgelopen jaar beoordeeld. Uit deze aanvragen zijn er 8 geselecteerd die meedoen bij de verdeling.  Het is afhankelijk van de opbrengst van de dag, maar we  hopen op €500 per project.

De jaarlijkse solidariteitsverkoop ten behoeve van Emmaus Internationaal, de omzet van een zaterdag in juni, gaat ook ten laste van de jaarmarktopbrengst. Tenslotte wordt nog een oproep gehonoreerd  van Emmaus Europa gericht aan de Europese vestigingen om extra te doneren om de gevolgen van de coronabeperkingen voor Emmaus-groepen buiten Europa op te vangen.

Een beknopt overzicht van de geselecteerde aanvragen:

Adwuma Ye, Ghana:  laat schooltassen van zwerfafval maken door mensen met een verstandelijke beperking en jongeren.

Blijvende Hulp aan Roemenië:   verzorgt warme maaltijden voor de armen in Tirgu Mures.

Bona Baana, Oeganda:  start een programma in arme wijken van Kampala om leze en schrijfe aantrekkelijker te maken.

Clear Mind, Ghana:        zet zich in voor alcoholverslavingszorg en beschut werken en wonen

Food of Cultures, Wageningen:   verstrekt iedere maand een verantwoorde maaltijd aan bewoners  van het AZC en aan cliënten van de Voedselbank.

Moaraná, Brazilië:  geeft nu thuisonderwijs en extra voedselpakketten omdat de scholen in Belém zijn gesloten.

Rhiza, Zuid-Afrika:   wil een kleuterschool bouwen in een sloppenwijk van Kaapstad.

Samay, Bolivia:   helpt boeren bij het overschakelen naar agroforestry met fruitbomen en het aanleggen van waterreservoirs.

  • Als gevolg van de wereldwijd beperkte bewegingsvrijheid hebben Emmaus-vestigingen het erg moeilijk, met name in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. De opbrengst van de jaarmarkt geeft ze een steuntje in de rug.
  • De solidariteitskas van Emmaus Internationaal krijgt jaarlijks van ons een bijdrage. Uit deze kas worden Emmaus initiatieven, waar ook ter wereld, ondersteund.    https://www.emmaus-international.org/en/solidarity/projects.html

Deel dit met je vrienden