Jaarmarkt 2022

De Emmaus Regenboog Jaarmarkt is dit jaar gehouden op:

zaterdag 17 september 2022 van 12 tot 16 uur

Locatie: hoek Bowlespark / Herenstraat, Wageningen

De meest bijzondere, leuke en curieuze spullen van het afgelopen jaar samengebracht op 1 locatie: de Emmaus Jaarmarkt. Dit jaar in een vertrouwde opstelling met 18 kramen vol boeken, kunst & klokken, antiek en design, curiosa, speelgoed, sieraden, schoenen en heel veel kleding en accessoires. Ook de fotografie & kijkers en de euro-kledingkraam zijn ingepland. Bovendien: drankjes en hapjes van Vreemde Streken! Het Intercultureel podium heeft diverse optredens voorbij laten komen.

Beide winkels waren ook open van 13 tot 16 uur.  

De opbrengst van de verkoop op de jaarmarkt en van de beide winkels op deze dag wordt geheel geschonken aan projecten. De totale opbrengst is EUR 14.574. De projectaanvragen die meedoen bij de verdeling worden hieronder genoemd. 

Een beknopt overzicht:

  • SOS Wereldwijs Den Bosch / Stichting Vesta: opvang van vrouwen en kinderen zonder verblijfsvergunning door Gabbi Wierenga: EUR 3541.
  • SKOP Nijmegen: stimulering van de traditionele kennis en gebruiken van vrouwen in vijf inheemse gemeenschappen in de Amazone van Colombia, coördinatie Jan-Frank Gerards: EUR 3541.
  • Emmaus Krefeld: vorming nieuwe Emmausgroep in Forbach, Duitsland: EUR 2541.
  • Emmaus Langeweg: bouw van vijf nieuwe eenheden voor opvang van daklozen: EUR 2541.
  • De solidariteitskas van Emmaus Internationaal krijgt jaarlijks van ons een bijdrage. Uit dit fonds worden Emmaus initiatieven, waar ook ter wereld, ondersteund: EUR 2410.
  • https://www.emmaus-international.org/en/solidarity/projects.html